keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Ekokoulu-opettajat käyttäjäpalavereissa

Hapsu-hirvi ja Tuula Leppäkari
ottivat kaverikuvan
Tällä kertaa haastatteluuni pääsi Tuula Leppäkari, Savion koulun johtaja.

Hei Tuula! Olet kuulemma osallistunut Ekokoulun arkkitehti Tero Wémanin vetämiin käyttäjäpalavereihin. Keitä muita niissä on ollut mukana ja mitä palavereissa tehdään? 

Käyttäjäpalavereissa esitellään Ekokoulun suunnitteluprosessia. Niissä kerrotaan, mitä on tarkoitus seuraavaksi suunnitella. Siellä esitetään myös eri vaihtoehtoja, joihin toivotaan käyttäjien näkökulmaa. Käyttäjäpalavereihin osallistuvat Ekokouluun sijoittuvien päivähoito- ja opetuspalvelujen esimiehet ja työntekijöitä eri toimipisteistä.

Millaisiin asioihin Ekokoulussa te olette päässeet vaikuttamaan?

Olemme yhdessä arkkitehdin kanssa pohtineet oppimisympäristöjä eli Ekokoulun tiloja sekä niiden monikäyttöisyyttä. Tilatarpeen kartoituksesta alkaen olemme olleet eri vaiheissa mukana suunnittelussa oman perustehtävän lisäksi.

Millä mielin opettajat Ekokoulua odottavat? Entä oppilaat, joko he miettivät sitä, millainen Ekokoulusta tulee? 

Iloiten uudesta rakennuksesta tietenkin! Myös pohtien erilaisia ratkaisuja mahdollistaa motivoiva ympäristö kasvulle ja oppimiselle.

Lasten kanssa on mietitty Ekokoulun pihavälineitä jo alkusyksyllä. Savion koululla lapset kommentoivat asiantuntevasti suunnittelijan ehdotuksia. Johtavana ajatuksena on koululaisten pihan osalta myös kestävä kehitys, yhdessä tekeminen ja turvallisuus. Päiväkodin pihalle on taas omat vaatimuksensa ja päivähoidon väki on sitä suunnitellut.

Kiitos haastattelusta Tuula!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia saa kommentoida myös anonyymisti, mutta spämmikommentit poistetaan heti kun ehditään.